У К Р А Ї Н А
Овруцька міська рада Житомирської області
Р І Ш Е Н Н Я
Тридцять перша сесія VII скликання
Від 25 липня 2017 року № 978
Про проведення ІІ фестивалю «Поліська пані Картопелька»
З метою вивчення традицій, правил приготування, рецептури, регіональних особливостей картопляних страв, популяризація і реанімації культурних традицій Поліського регіону, пропагандою розвитку української культури, сімейних цінностей, як основи особистісного виховання кожного українця, активізацією внутрішнього туризму і приваблення туристичних потоків в місто, налагодження ділових зв’язків у культурній та духовній сферах з іншими містами та країнами, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації спільного засідання постійних депутатських комісій міської ради від 25.07.2017 року, міська рада
В И Р І Ш И Л А :
- Провести ІІ фестиваль «Поліська пані Картопелька», який приурочити до святкування Дня міста (далі – фестиваль).
- Затвердити Положення про фестиваль згідно з додатком № 1.
- Затвердити форму заявки на участь у фестивалі згідно додатком № 2.
- Затвердити Положення про конкурс кулінарної майстерності «Кулінарні смаколики» (додаток № 3).
- Затвердити Положення про конкурс естетичного оформлення «Чудова садиба» (додаток № 4).
- Оприлюднити положення про фестиваль у засобах масової інформації та на офіційному сайті міської ради.
- Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з фінансово-економічних питань та залучення інвестицій Рибинську Н.М., начальників відділів міськвиконкому.
Міський голова І.Я.Коруд
ДОДАТОК № 1
до рішення 31-ої сесії міської ради
VІІ скликання
від 25.07.2017 року № 978
(м. Овруч, Житомирська область, Україна)
- Мета тазавдання фестивалю
1.1 Фестиваль традиційної народної культури «Поліська пані Картопелька» (далі – Фестиваль) проводиться у м. Овручі Житомирської області.
1.2. Мета Фестивалю – вивчення традицій, правил приготування, рецептури, регіональних особливостей картопляних страв, популяризація і реанімація культурних традицій Поліського регіону
Це відкритий конкурс-дегустація як для «любителів» так і для професіоналів кулінарного мистецтва, який підтримується виключно за рахунок приватних коштів та ініціатив.
1.3. Основними завданнями Фестивалю є:
– Популяризація української кухні і національних традицій серед найширших верств населення як в країні, так і в міжнародному співтоваристві.
– Впровадження нових сучасних форм проведення дозвілля на основі національних українських традицій і звичаїв.
– Збереження і вдосконалення давньої традиції українського народу і основи національної гордості українців в кулінарії – страв із картоплі!
– Поширення корисної інформації про культуру приготування і споживання всіх різновидів картопляних страв.
– Пропаганда розвитку української культури, сімейних цінностей, як основи особистісного виховання кожного Українця.
– Активізація внутрішнього туризму і приваблення туристичних потоків в місто.
– Налагодження ділових зв’язків у культурній та духовній сферах з іншими містами та країнами.
1.4. Організатори Фестивалю – виконавчий комітет Овруцької міської ради.
1.5. ІІ Фестиваль «Поліська пані Картопелька» відбудеться 23 вересня 2017 року у м. Овручі Житомирської області.
- Програма фестивалю
2.1. Фестиваль передбачає мистецькі заходи, виступи просто неба, конкурсні змагання учасників, майстер-класи, громадські святкування, неформальне спілкування учасників.
2.2. У день Фестивалю буде проведений дегустація – конкурс на кращу страву із картоплі «Картопляні смаколики».
2.3. Проведення конкурсу «Чудова садиба» на краще оформлення обійстя (місця на конкурсі).
2.4. В програмі свята конкурси «Довша лушпайка», «Збери урожай», «Варись горщик».
2.4. Під час Фестивалю будуть організовані виставки виробів «Країна майстрів» та «Дивні овочі».
2.5 Проведення «фото-полювання» по фестивалю (зібрані фото матеріали по фестивалю будуть брати участь у виставці фото).
- Умови участіу фестивалі
3.1 До участі у Фестивалі запрошуються жителі міста та сільських громад, підприємства, організації, установи, фізичні особи – підприємці, виконавці, колективи та гості міста.
3.1.2. Участь у Фестивалі підтверджується запрошенням, що висилається організаторами фестивалю.
- Відзначенняучасників фестивалю
4.1 Колективи-учасники Фестивалю отримають грамоти, грошові винагороди і пам’ятні подарунки організаторів Фестивалю та спонсорів.
- Фінансові умови
5.1. Фестиваль є некомерційним заходом.
5.2. Витрати на проїзд до м. Овруча і в зворотному напрямі – за рахунок організацій, що відряджають.
Адреса оргкомітету:
Україна 11101, м. Овруч, вул. Т.Шевченка, 43
Виконавчий комітет Овруцької міської ради
тел./ факс (04148) 4-27-25; 4-20-34
E-mail: miskrada@i.ua
Сторінка фестивалю на сайті Овруцької міської ради:
http://ovruch.in.ua/
Секретар ради М.В. Чичирко
ДОДАТОК № 2
до рішення 31-ої сесії міської ради
VІІ скликання
від 25.07.2017 року № 978
«Поліська пані Картопелька»
- Повна назва колективу ( область, район, місто, при якому закладі функціонує).
- Прізвище, повне ім’я та по батькові керівника.
- Творча характеристика (текст для буклету).
- Контактні дані: електронна пошта, поштова адреса, телефон, факс.
- Кількість учасників тавіковий склад.
З Положенням фестивалю ознайомлений (дата, підпис керівника)
Секретар ради М.В. Чичирко
ДОДАТОК № 3
до рішення 31-ої сесії міської ради
VІІ скликання
від 25.07.2017 року № 978
«Картопляні смаколики»
- Загальні положення
- Це Положення визначає порядок проведення міського конкурсу кулінарної майстерності «Картопляні смаколики» (далі – Конкурс).
- Організатором Конкурсу є виконавчий комітет міської ради (далі – Організатори). До організації конкурсу можуть долучатись громадські організації міста та спонсори.
- Мета та завдання Конкурсу:
2.1. Сприяння розкриттю потенціалу традиційної місцевої кухні.
2.2. Створення умов для підвищення туристичної привабливості міста.
2.3. Вдосконалення професійної майстерності, творчого потенціалу любителів кулінарної справи.
- Учасники Конкурсу:
3.1. У Конкурсі беруть участь всі зареєстровані учасники.
3.2. На Конкурс учасники пропонують кулінарні страви та кондитерські вироби, з картоплі для конкурсної дегустації та для продажу гостям.
- Організація та проведення конкурсу
- Конкурс проводиться в день проведення фестивалю «Поліська пані Картопелька».
4.2. Питання, пов’язанні з підготовкою та проведенням Конкурсу вирішуються організаторами. Для підготовки та проведення Конкурсу за спільним рішенням організаторів визначається оргкомітет та складається план організації і проведення конкурсу, визначаються номінації конкурсу.
Оргкомітет формує журі, до складу якого входять технологи з приготування страв та представники громади міста.
4.3. Організатори створюють необхідні умови для забезпечення порядку проведення, а також сприяють висвітленню проведення Конкурсу у засобах масової інформації.
- Умови участі, вимоги, завдання та критерії оцінювання
5.1. На конкурс необхідно подати страви у двох номінаціях:
– оригінальна картопляна страва;
– стародавня (забута) страва із картоплі.
Приготовані для конкурсу страви та кулінарні вироби виконуються у вільному стилі.
Учасники презентують конкурсні зразки на спеціально відведеному місці (організаторами надається стіл), використовуючи власні елементи оздоблення (скатертини, атрибути, фірмовий посуд, прикраси тощо).
Витрати на приготування конкурсних завдань здійснюються учасниками конкурсу самостійно та організаторами не покриваються
5.2. Журі оцінює зразки конкурсних страв та кондитерських виробів учасників за наступними критеріями:
- презентація, привабливість, естетичність, сучасний стиль (1-3 бали);
- приготування – гармонійність (поєднання продуктів, кольору й запаху) відповідність традиціям, імпровізованість(1-3);
- наявність легенди пов’язаної з історією виникнення страви(1-3).
6. Підбиття підсумків та заохочення переможців
6.1. Страва, що набрала найбільшу кількість балів визначається як «Картопляні смаколики». Рішення журі є конфіденційним і не підлягає зміні чи оскарженню.
6.2. Переможець конкурсу нагороджується дипломом та подарунком.
6.3. Організатори Конкурсу залишають за собою право використовувати «Картопляні смаколики» з метою промоції потенціалу ресторанної та туристичної галузі, та рекомендують її для включення до рекламних буклетів про місто та туристичних маршрутів.
- Всі учасники конкурсу відзначаються подяками міського голови.
6.5. Громадські, благодійні та інші організації, меценати мають право встановлювати додаткові призи та премії та відзначати кращих учасників. Для створення призового фонду й проведення заходів з організації Конкурсу можуть використовуватись добровільні внески зацікавлених юридичних та фізичних осіб.
- Фінансування Конкурсу
7.1. За необхідності фінансові витрати на проведення заходів конкурсу «Картопляні смаколики» проводяться за рахунок коштів бюджету міської ради та інших незаборонених державою джерел фінансування.
Секретар ради М.В. Чичирко
ДОДАТОК № 4
до рішення 31-ої сесії міської ради
VІІ скликання
від 25.07.2017 року № 978
«Чудова садиба»
- Загальні положення
1.1. Це Положення визначає порядок проведення міського конкурсу естетичного оформлення «Чудова садиба» (далі – Конкурс).
1.2. Організатором Конкурсу є виконавчий комітет Овруцької міської ради (далі – Організатори). До організації конкурсу можуть долучатись громадські організації міста та спонсори.
- Мета та завдання Конкурсу:
2.1. Сприяння розкриттю творчого потенціалу гостей фестивалю.
2.2. Створення умов для підвищення туристичної привабливості міста.
2.3. Відтворення та пропагування народних звичаїв, традицій.
2.4. Створення позитивної атмосфери на фестивалі.
- Учасники Конкурсу:
3.1. У Конкурсі беруть участь всі зареєстровані учасники.
3.2. На Конкурс учасники презентують свої прикрашені місця – обійстя.
- Організація та проведення конкурсу
4.1. Конкурс проводиться в день проведення фестивалю «Поліська пані Картопелька».
4.2. Питання, пов’язанні з підготовкою та проведенням Конкурсу вирішуються організаторами. Для підготовки та проведення Конкурсу за спільним рішенням організаторів визначається оргкомітет та складається план організації і проведення конкурсу, визначаються номінації конкурсу.
Оргкомітет формує журі, до складу якого входять компетентні представники різних організацій та громадськості міста.
4.3. Організатори створюють необхідні умови для забезпечення порядку проведення, а також сприяють висвітленню проведення Конкурсу у засобах масової інформації.
- Умови участі, вимоги, завдання та критерії оцінювання
5.1. На конкурс необхідно представити:
– оформлене належним чином місце – обійстя;
Учасники презентують свої обійстя на спеціально відведеному місці, використовуючи власні елементи оздоблення (скатертини, атрибути, фірмовий посуд, прикраси тощо).
Витрати на приготування конкурсних завдань здійснюються учасниками конкурсу самостійно та організаторами не покриваються.
5.2. Журі оцінює оформлені місця за наступними критеріями:
- презентація, привабливість, естетичність, сучасний стиль (1-3 бали);
- наявність страв із картоплі(1-3).
- забезпечення відповідним одягом (1-3).
- креативність (1-3)
6. Підбиття підсумків та заохочення переможців
6.1. Обійстя, що набрало найбільшу кількість балів визначається як «Чудова садиба». Рішення журі є конфіденційним і не підлягає зміні чи оскарженню.
6.2. Переможець конкурсу нагороджується дипломом та подарунком.
6.3. Організатори Конкурсу залишають за собою право використовувати «Чудову садибу» з метою промоції та рекомендують її для включення до рекламних буклетів про місто та туристичних маршрутів.
6.4. Громадські, благодійні та інші організації, меценати мають право встановлювати додаткові призи та премії та відзначати кращих учасників. Для створення призового фонду й проведення заходів з організації Конкурсу можуть використовуватись добровільні внески зацікавлених юридичних та фізичних осіб.
- Фінансування Конкурсу
7.1. За необхідності фінансові витрати на проведення заходів конкурсу «Чудова садиба» проводяться за рахунок коштів бюджету міської ради та інших незаборонених державою джерел фінансування.
Секретар ради М.В. Чичирко
Завантажити документ